Samsung kondigt Galaxy Chat aan

Abonneer je gratis op Techzine!

Samsung heeft vandaag de Galaxy Chat aangekondigd. Met deze nieuwe smartphone voegt de fabrikant weer eens een toestel met een fysiek qwerty-toetsenbord toe aan haar line-up.

Smartphones met een fysiek toetsenbord lijken de laatste tijd behoorlijk onder gesneeuwd te worden in een tijd waar grote touchscreens de klok slaan. Met de Galaxy Chat laat fabrikant Samsung echter weten dat zij dit segment van de markt niet vergeten zijn. Samsung doet dit daarnaast niet met een halfbakken toestel. De Galaxy Chat zal namelijk gaan draaien op Android versie 4.0, de meest recente versie van Google’s mobiele besturingssysteem.

De Galaxy Chat wordt omschreven als de opvolger van de Galaxy Txt en moet de consument die snakt naar een fysiek toetsenbord tevreden gaan stellen. De smartphone zal een scherm van drie inch krijgen en 11,7 millimeter dik zijn. De Galaxy Chat zal standaard vier gigabyte aan opslagruimte aan boord hebben, deze is daarnaast verder uit te breiden door middel van een Micro-SD kaart.

Samsung richt zich met het model duidelijk op de consument die veel actief is op social media en in sociale kringen. Zo levert Samsung standaard de eigen ChatON-applicatie mee op de Galaxy Chat. Deze applicatie kan gezien worden als een concurrent van het populaire WhatsApp. De Galaxy Chat bevat een speciale knop om ChatON op te starten.

Het toetsel zal vanaf juli beschikbaar komen in Spanje. De rest van Europa en de rest van de wereld zullen volgens Samsung geleidelijk aan volgen. Een verkoopprijs is nog niet bekend, al spreekt de fabrikant over een concurrerende prijs.