Abonneer je gratis op Techzine!

Tim Cook heeft inmiddels een jaar ervaring opgedaan als CEO van Apple. Op 24 augustus 2011 legde Steve Jobs, de inmiddels overleden medeoprichter van Apple zijn werkzaamheden als CEO definitief neer. Zijn werkzaamheden droeg hij over aan Tim Cook., wie tot die tijd door het leven ging als CFO van Apple.

Een jaar na deze aanstelling kan er geconcludeerd worden dat Cook een succesvol eerste jaar afsluit. Zo genereert Apple steeds meer winst en blijft ook de waarde van de aandelen stijgen. Afgelopen week werd bijvoorbeeld het dertien jaar oude record van Microsoft als meest waardevolle bedrijf ooit verbroken. Onder leiding van Cook steeg de waarde in een aandeel van Apple in het afgelopen jaar van 372,12 dollar naar een indrukwekkende 663,22 dollar. Het zorgt ervoor dat Apple momenteel een marktwaarde van 623 miljard heeft.

Daarnaast werden er ook de nodige producten uitgebracht onder leiding van Apple’s nieuwe CEO. De markt werd onder andere verrijkt met de MacBook Pro met Retina-scherm, nieuwe MacBook Airs, de iPhone 4S, de Nieuwe iPad en OS X Mountain Lion. Daarnaast staat de lancering van de nieuwe iPhone en iOS 6 op de kalender. Volgens de geruchten zal de nieuwe iPhone 5 op 5 oktober op de Nederlandse markt verschijnen. Verder zijn er ook geruchten over de lancering van een iPad Mini.

De twijfels of Tim Cook de charismatische Steve Jobs waardig kon opvolgen lijken dus inmiddels gladgestreken. Volgens velen was het overlijden van Steve Jobs het einde van een tijdperk. Apple houdt echter meer in dan enkel Steve Jobs. In een jaar tijd heeft Tim Cook zich weten ontwikkelen tot een populaire en gulle CEO. In de ogen van Apple-werknemers vervult Cook zijn functie dan ook naar behoren. Volgens een peiling zou maar liefst 78 procent van de werknemers vinden dat Cook een geweldige CEO is.