Oracle blijft ondersteuning bieden voor Itanium

Abonneer je gratis op Techzine!

Oracle wilde stoppen met het bieden van ondersteuning voor servers gebaseerd op Itanium, dit leidde tot een rechtszaak tussen beide partijen. De rechter verbood dit en Oracle heeft vandaag bekendgemaakt dat de ondersteuning zal voortduren.

Oracle en HP zijn al 30 jaar partners en hebben ongeveer 140.000 gedeelde klanten. De aanleiding voor Oracle om te stoppen met de ondersteuning van Itanium-servers kwam door de aanschaf van Sun Microsystems door Oracle. De aanschaf van Sun Microsystems betekent dat Oracle zelf zijn intrede in de serverhardware-markt maakt, waardoor het partnerschap tussen de beide bedrijven niet meer nodig was, in ogen van Oracle.

Oracle stelde dat er geen contract was met HP waarin staat dat ze ondersteuning moeten blijven bieden aan de servers van HP en dat de keuze om te stoppen met de ondersteuning te maken had met het feit dat de Itanium-servers tegen het einde van hun bestaan liepen. Rechter James Kleinberg oordeelde dat er wel een contract was en dat Oracle het recht niet had om deze te ontbinden.

Oracle neemt zijn verlies, in een statement van Oracle wordt gemeld dat de Oracle-software tegelijkertijd uit zal komen voor zowel Itanium- als IBM’s Power-systemen.