Ballmer: Al 4 miljoen upgrades naar Windows 8

Abonneer je gratis op Techzine!

Vorige week vrijdag, 26 oktober, werd Windows 8 dan eindelijk officieel gelanceerd en in de vier dagen erna hebben maar liefs 4 miljoen mensen besloten om te upgraden naar de nieuwe versie van Windows.
na slechts vier dagen is het besturingssysteem al door 4 miljoen Windows 7 en Vista gebruikers gedownload. Voor 40 euro kunnen XP, Vista en Windows 7 gebruikers upgraden naar Windows 8.

Steve Ballmer, CEO bij Microsoft, maakte tijdens de Build conferentie in Redmond bekend dat er al 4 miljoen upgrades naar Windows 8 zijn verkocht. Ballmer benadrukte daarnaast ook het belang van het aantal beschikbare applicaties omdat deze een grote rol zullen gaan spelen in het succes van Windows 8. Er staan op dit moment zo’n 7000 apps in de Windows 8 Store.

Over de verkopen van de Surface-tablets van Microsoft liet Ballmer nog niets los. Het blijft daarmee onduidelijk hoeveel tablets Microsoft verkocht heeft en of het tekort aan Surface tablets te maken heeft met de hoge verkopen of dat het bedrijf simpelweg heel weinig tablets op voorraad had.