Abonneer je gratis op Techzine!

De populaire iMessage dienst van Apple is deze week twee keer offline geweest door een storing. Tijdens zo’n storing is het voor gebruikers onmogelijk om berichten te ontvangen of te versturen. Net als bij WhatsApp is het zeer vervelend als je geen berichten kunt versturen naar je vrienden of familie.

De problemen lijken op de eerste storing waar berichten bleven hangen of helemaal niet aankwamen. Ook de iCloud status website gaf aan dat iMessage niet naar behoren functioneerde. Apple heeft zelf geen officiële verklaring afgegeven over de terugkerende problemen en wat nu de exacte oorzaak is van de problemen.

De laatste storing van iMessage was gisteren en duurde tot ongeveer 11:15, daarna was de storing verholpen. Voor Apple is het in elk geval niet positief als de berichtendienst zo vaak last heeft van storingen, de populariteit van de dienst zal dan snel afnemen en gebruikers zullen dan op zoek gaan naar alternatieven zoals WhatsApp. Al moet erbij worden vermeld dat WhatsApp ook niet altijd even goed bereikbaar is. Voor iOS-gebruikers is het te hopen dat Apple de oorzaak nu boven tafel heeft en de dienst voorlopig weer gewon beschikbaar blijft.