Overname Eredivisie Live goedgekeurd door NMa

Abonneer je gratis op Techzine!

Fox heeft een meerderheidsbelang van 51 procent in Eredivisie Live verworven. Hier heeft de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) goedkeuring voor gegeven.

In augustus maakte Fox, een firma van mediamagnaat Rubert Murdoch, bekend dat het een belang van 51 procent in Eredivisie Media & Marketing (EMM) verwerft. Hiermee verzekert het bedrijf zich de komende 13 jaar van uitzendrechten van de Nederlandse Eredivisie, naar verluidt heeft Fox 1 miljard euro neergeteld om de rechten te verkrijgen.

De achttien voetbalclubs en de KNVB hadden eerder al ingestemd met de plannen van Murdoch, zijn gaan er financieel gezien overigens ook stevig op vooruit. Alex Tielbeke, directeur van EMM, hoopt dat de internationale ervaring van Fox ertoe kan bijdragen dat de zender naar een hoger niveau getild wordt.

Fox International Channels maakt deel uit van een internationaal gezelschap van sportzenders in Noord- en Zuid-Amerika, Europa en Azië. De EMM en Fox gaan bekijken hoe de mediarechten het best geëxploiteerd kunnen worden. Ook denken beide partijen nog na over het toevoegen van een extra zender.