2min

Microsoft Teams introduceert de Town Halls-feature voor het houden van virtuele evenementen. Deze feature vervangt de bestaande Live Events-optie voor het houden van grote live-evenementen via het videovergaderplatform.

De nieuwe Town halls-functionaliteit die vanaf 5 oktober 2023 beschikbaar komt moet het bedrijven makkelijker maken grootschalige interne virtuele evenementen te houden. De functionaliteit biedt bedrijven de benodigde productiecapaciteit en een gestructureerde manier om medewerkers aan de events te laten deelnemen.

Op deze manier wordt het mogelijk niet alleen bedrijfsbrede Town Hall-vergaderingen te beleggen, maar ook deze wereldwijd te presenteren. Hierbij kunnen presentatievormen als interne uitzendingen, fireside chats en meer worden ingezet.

Dit moet leiden tot een maximale participatie in dit soort virtuele live events en ook meer focus op de inhoud van het evenement, geeft Microsoft aan.

Q3 gemeentehuis q3 gemeentehuis q3 gemeentehuis q3 gemeentehuis q3 gemeentehuis q3 gemeentehuis.

Gevolgen voor Live Events

De introductie van Town Halls in Teams heeft wel tot gevolg dat de bestaande Teams-optie Live Events gaat verdwijnen. Een reden voor het verdwijnen van deze optie wordt niet gegeven, maar de overlap met de nieuwe meer uitgebreide massale vergaderfunctionaliteit lijkt duidelijk.

Migratiepad

Town Halls in Microsoft Teams is vanaf 5 oktober beschikbaar voor Office- en Microsoft 365-klanten. De meer geavanceerde opties voor deze functionaliteit zijn dan ook beschikbaar voor Microsoft Teams Premium-gebruikers. De nieuwe optie krijgt geleidelijk alle functionaliteit die Live Events nu ook biedt.

Live Events in Microsoft Teams stopt uiteindelijk op 30 september 2024. Dit geeft gebruikers van deze optie een jaar om voorbereidingen te treffen en over te stappen. Na deze datum wordt de optie niet langer ondersteund en stopt ook de daadwerkelijke toegang.

Bestaande opnames blijven nog tot 31 december 2024 beschikbaar. Om deze te behouden moeten gebruikers de opnames voor deze uiterste datum downloaden.

Tip: Microsoft hangt prijs aan Teams-API’s voor opnemen en uitschrijven meetings