LG verkocht 12,1 miljoen smartphones in Q2

Abonneer je gratis op Techzine!

LG Electronics heeft de cijfers van het tweede kwartaal van 2012 bekendgemaakt. Daarin komt naar voren dat de fabrikant 12,1 miljoen smartphones heeft verkocht. Dat is een verbetering van 112 procent ten opzichte van het tweede kwartaal van 2012.

De verkoop van LG-smartphones zit duidelijk in de lift, over een heel jaar gezien zijn de verkopen gestegen met 112 procent en als we het tweede kwartaal vergelijken met het eerste kwartaal van dit jaar is het een stijging van 17 procent. LG spreekt daarnaast de verwachting uit dat het dit kwartaal opnieuw meer smartphones verwacht te verkopen. Daar moeten de LG G Pro en LG G2 voor gaan zorgen.

Als we kijken naar de financiële cijfers van LG Mobile dan zien we een omzet van 2,78 miljard dollar en een winst van 54,37 miljoen dollar. Wat in vergelijking met het tweede kwartaal van 2012 een stijging betekent maar een daling ten opzichte van het vorige kwartaal. Volgens LG is dit te wijten aan een zwakkere vraag in Korea, maar ook aan een lagere gemiddelde verkoopprijs en hogere marketingkosten.

LG Electronics boekte in totaal een omzet van 13,58 miljoen dollar en een winst van 426,92 miljoen dollar. LG maakt naast smartphones ook nog allerlei andere producten en onderdelen, bijvoorbeeld televisies, wasmachines en airconditioners.