Waar andere elektronica winkels failliet gaan en in sommige gevallen de deuren moeten sluiten is het Coolblue dat de omgekeerde weg in slaat. Het bedrijf is online zeer succesvol en opende dit jaar al 56 nieuwe winkels, maar kondigt nu ook aan meer fysieke winkels te willen gaan openen.

Coolblue laat weten dat het merkt dat consumenten het fijn vinden om een productervaring te hebben in de fysieke winkels. Daar worden de winkels dan ook op ingericht om een productervaring te bieden. Daarnaast nemen de online verkopen toe in omgevingen waar het bedrijf fysieke winkels opent. Zo werd er recent een nieuwe vestiging in Utrecht geopend en is de winkel in Eindhoven grondig verbouwd.

Voor dit jaar staat in elk geval nog een nieuwe winkel in Amsterdam op de planning en zal de winkel in Rotterdam gaan verhuizen naar een grotere locatie. Ook in België is Coolblue al actief met fysieke winkels in Anterwerpen en Gent.

Hoeveel fysieke winkels Coolblue op termijn wil openen is niet duidelijk maar het is wel zeer opmerkelijk. Recent gingen Block, iCentre en de Harense Smid ten onder. iCentre werd vervolgens overgenomen door de BAS Group van de Dixons en de MyCom en de Harense Smid kon een doorstart maken met hulp van Micro Elektro. Voor Block viel het doek net als voor IT’s vorig jaar.