Ballmer tot tranen geroerd bij afscheid Microsoft

Abonneer je gratis op Techzine!

Steve Ballmer heeft zijn laatste bedrijfsbijeenkomst voor Microsoft achter de kiezen. Enige tijd terug kondigde de CEO van de softwaregigant aan dat hij het stokje binnen twaalf maanden zou overdragen. De tranen die vloeiden bij het afscheid laten zien dat het Ballmer zwaar is gevallen.

Vannacht hield Microsoft de laatste bedrijfsbijeenkomst onder leiding van Steve Ballmer. Tijdens de bijeenkomst zei de vertrekkend CEO: "Microsoft zal de volgende revolutie inluiden. We zullen de wereld opnieuw veranderen." Ook de overname van Nokia’s hardware-afdeling en zijn leiderschap kwamen aan bod in de toespraak die een uur duurde.

Tijdens de bijeenkomst speelde Ballmer het muzieknummer af dat hij ook tijdens zijn eerste bijeenkomst in 1983 afspeelde: Wanna Be Startin’ Somethin van Michael Jackson. Tijdens de muziek sprong en danste Ballmer over het podium, luid roepend: "dit is het geluid van Microsoft! Uiteindelijk nam de topman even rust om te genieten van het moment, tranen stroomden over zijn gezicht: "Je werkt voor ’s werelds mooiste bedrijf. Geniet ervan."

De duizenden medewerkers die de bijeenkomst aandeden werden door Ballmer bedankt, waarna opnieuw een dansvoorstelling van de topman volgde. Ditmaal was het I’ve had the Time of My Life van Bill Medley en Jennifer Warnes. Ballmer schreeuwde de titeltekst luidkeels mee, terwijl de medewerkers hun waardering voor de topman uitriepen.

Ballmer blijft voorlopig CEO van Microsoft, terwijl gezocht wordt naar een opvolger. Kandidaten voor deze positie zijn onder andere Alan Mulally en Stephen Elop, respectievelijk CEO van Ford en ex-CEO van Nokia.