Apple heeft lek nog niet gedicht in iCloud

Abonneer je gratis op Techzine!

Apple is er nog niet in geslaagd het lek in iCloud te dichten. Volgens de hackers zijn er gisteren opnieuw 21.000 iPhones ontgrendeld die mogelijk gestolen zijn. De hackers hadden gisteren 5 minuten de server geactiveerd waarmee het mogelijk is iPhones en iPad’s te ontgrendelen. Dit aantal komt bovenop de 30.000 die eerder deze week werden ontgrendeld.

De hackers die opereren onder de naam doulCi hebben ze het lek al eind maart bij Apple gemeld, maar het bedrijf reageerde niet. Ook hebben de hackers deze week nog telefonisch contact gezocht met Apple maar beweren naar eigen zeggen te zijn afgescheept. Apple zou inmiddels wel per e-mail contact hebben gezocht met de hackers maar die zijn er nu klaar mee, Apple heeft te lang gewacht nu weigeren ze medewerking te verlenen.

Voor Apple is het een zeer lastig probleem, wat de hackers hebben gedaan is de iCloud-server nagebouwd die de vergrendeling en ontgrendeling van toestellen regelt. Door de hosts file aan te passen op je computer maakt iTunes niet langer verbinding met de servers van Apple maar met de servers van de hackers. Vervolgens kan door de USB-kabel in de computer en bijvoorbeeld de iPhone te steken, het toestel worden ontgrendeld. Waarschijnlijk zal Apple de firmware op de iPhone en iPad, maar ook de iTunes-applicatie moeten aanpassen om dit probleem op te lossen.

Apple zelf heeft nog geen verklaringen naar buiten gebracht en heeft ook niet gereageerd op verzoeken van andere media om hierop te reageren. Het is daarom onduidelijk of er wordt gewerkt aan een oplossing en wanneer we die eventueel kunnen verwachten.