‘Apple opent winkel in Den Haag in augustus’

Abonneer je gratis op Techzine!

De Apple Store die in de Haagse Passage wordt gevestigd zal volgens meerdere bronnen van iCulture op 4 juli worden opgeleverd en vermoedelijk op zijn vroegst op 2 augustus de deuren openen.

Ondanks dat de winkel al begin juli klaar is, zou Apple zelf nog niet klaar zijn om al in die maand een opening te organiseren. Huidig personeel uit bijvoorbeeld Amsterdam, alsook nieuwe medewerkers worden naar verluidt pas later in juli opgeleid voor de opening en zonder deze verkoopmedewerkers kan de winkel niet draaien. Huidig personeel moet ook een opleiding doorlopen omdat ze doorgaans in andere posities belanden. Ook moet de winkel nog gemeubileerd worden.

Met de eventuele opening in augustus loopt Apple achter op het eigen schema, eerder had het Amerikaanse bedrijf tegenover winkeliers aangegeven dat de opening op 14 juni zal plaatsvinden. Hoewel het nog niet zover is, lijkt deze datum onhaalbaar. Er zijn volgens iCulture ook winkeliers die aan hebben gegeven dat de openingsdatum in september zou kunnen vallen.

De Apple Store in Den Haag wordt door Apple niet gezien als een flagship store, wat betekent dat het personeelsbestand aanzienlijk kleiner is dan dat van het hoofdfiliaal in Amsterdam. Daar zijn zo’n 200 medewerkers werkzaam, in de Apple Store in Haarlem staan er zo’n 60 medewerkers op de rol.