Google lanceert desktop-applicatie voor Hangouts

Abonneer je gratis op Techzine!

Google heeft een desktop-versie uitgebracht voor Google Hangouts. Computers die gebruik maken van Windows of Chrome OS kunnen de nieuwe desktop-applicatie installeren, voor Mac OS X is helaas nog geen versie uitgebracht, deze gebruikers kunnen Hangouts gebruiken via hun browser.

Google Hangouts wint nog steeds aan populariteit, zowel Skype- als WhatsApp-gebruikers maken steeds vaker gebruik van Hangouts. Google probeert ondertussen om Hangouts op zoveel mogelijk platformen beschikbaar te maken. Hangouts was al te gebruiken in Windows en Chrome OS (review) via de browser, maar kan nu dus ook worden gebruikt via een echte desktop-applicatie.

Google is van mening dat het hebben van een desktop-applicatie een betere ervaring biedt omdat je gesprekken dan niet langer via de browser plaatsvinden, waar de gesprekken nog weleens begraven kunnen zijn onder de andere tabbladen. Met de desktop-applicatie is het gebruik van Hangouts, makkelijker, gebruiksvriendelijker en sneller.

Het ontwerp van de desktop-app is vrij minimalistisch gehouden zodat je gesprekken niet je hele beeldscherm overnemen en over je huidige werk heen komen te staan. Aan de zijkant van het scherm verschijnen er rondjes met de gezichten van de personen waarmee je aan het praten bent, net zoals Facebook Messenger op Android doet. Ook is er een apart rondje voor je contactlijst, zodat je snel een nieuw gesprek kan opzetten.

De nieuwe Hangouts-app is nu te downloaden voor Windows en Chrome OS.