SIDN overweegt om naast .nl domeinextensie ook .bv te gaan verkopen

Abonneer je gratis op Techzine!

De stichting die verantwoordelijk is voor de uitgifte van .nl-domeinnamen (SID) overweegt om ook de extensie .bv te gaan verkopen. Op dit moment is de .bv-extensie in handen van Noorse-registry (Norid), zij hebben deze extensie omdat de Bouvet-eilanden van Noorwegen zijn. De SIDN zou samen willen werken met Norid om .bv in Nederland te gaan uitgeven.

Norid heeft aangegeven dat ze regelmatig verzoeken krijgen van Nederlandse bv’s met de vraag of ze een domeinnaam kunnen registreren. Op dit moment doet Norid niets met de .bv extensie en is het onmogelijk om een dergelijke domeinnaam te registreren.

De SIDN ziet kansen voor de .bv-extensie, voornamelijk voor het Nederlandse bedrijfsleven. Ze doen op dit moment onderzoek hoe een de extensie ingezet kan worden en voor meerwaarde kan zorgen in Nederland. Bijvoorbeeld dat alleen een onderneming met de rechtsvorm BV (besloten vennootschap) een dergelijke domeinnaam kan registreren en waarop alleen gevalideerde gegevens getoond kunnen worden. Hierdoor zou een zeer betrouwbare extensie moeten ontstaan, waarbij ook kleine ondernemers betrouwbaarder overkomen, aldus de SIDN.

Of het Nederlandse bedrijfsleven echt zit te wachten op een nieuwe extensie is de vraag, voor de SIDN zal het in elk geval flink wat geld opleveren als ze een extra extensie kunnen verkopen, aangezien veel bedrijven hun merknaam zullen willen vastleggen om domeinkaping te voorkomen.