Microsoft organiseert Windows 10 evenement op 21 januari

Abonneer je gratis op Techzine!

Microsoft organiseert op 21 januari het volgende Windows 10 evenement. Het evenement zal plaats vinden in Redmond, zo blijkt uit de uitnodigingen die Microsoft gisteravond heeft verstuurd, Op de uitnodiging noemt Microsoft het evenement: "Het volgende hoofdstuk".

Dat Microsoft een Windows 10 evenement ging organiseren was inmiddels al geen verrassing meer, verschillende bronnen rond het bedrijf hadden dat al bekendgemaakt. De bronnen melden toen ook dat het evenement in januari vooral gericht zou zijn op de consument, de verwachting is dan ook dat Microsoft vooral veel aandacht zal besteden aan de nieuwe aanraakgevoelige interface, die het de naam Continuum heeft gegeven. Deze interface zal op alle tablets en smartphones komen te draaien met Windows 10.

Het evenement eerder dit jaar stond meer in het teken van de enterprise-kant van Windows 10. Het evenement in januari zou qua formaat ook een stuk groter worden. Daarnaast melden bronnen dat er veel meer sprekers zullen zijn. zo zal niet alleen Terry Myerson, hoofd van de Windows-afdeling het woord voeren, maar ook de CEO van Microsoft, Satya Nadella, Phil Spencer hoofd van de Xbox-divisie en Joe Belfiore die verantwoordelijk is voor de smartphones, tablets en pc’s.

Aangezien er flink wat grote namen aanwezig zijn en Microsoft het evenement live zal streamen lijkt het erop dat we een goed beeld gaan krijgen van hoe Windows 10 eruit komt te zien op alle verschillende apparaten.