WhatsApp is mijlpaal van 700 miljoen actieve gebruikers gepasseerd

Abonneer je gratis op Techzine!

Uit de nieuwste cijfers van WhatsApp blijkt dat de chatdienst inmiddels meer dan 700 miljoen actieve gebruikers heeft. Vier maanden geleden passeerde de Facebook-dochter nog de grens van 600 miljoen actieve abonnee’s.

WhatsApp-oprichter Jan Koum maakte de nieuwe cijfers bekend via Facebook, het bedrijf dat de dienst in 2014 over heeft genomen voor 19 miljard dollar. Ten opzichte van vier maanden geleden groeide het aantal actieve gebruikers van WhatsApp met 100 miljoen, naar een totaal van 700 miljoen. Dagelijks worden er zo’n 30 miljard berichten verstuurd door deze gebruikers.

In 2014 kon WhatsApp voor gebruikers -afgezien van de gewraakte blauwe vinkjes– niet al te veel nieuwe functies uitrollen. Achter de schermen werden er naast de overname door Facebook wel de nodige vernieuwingen gedaan, zoals het standaard versleutelen van berichten. Door die end-to-end-versleuteling zijn conversaties niet meer zomaar te onderscheppen door anderen, maar ook voor Facebook en WhatsApp blijft de inhoud onbekend.