Microsoft brengt eerste Insider Preview uit na Windows 10-lancering

Abonneer je gratis op Techzine!

Microsoft had al aangekondigd dat het door zou gaan met het Windows Insider-programma voor Windows 10, nu heeft het daad bij woord gevoegd en de eerste Insider Preview beschikbaar gemaakt na de lancering van Windows 10.

In de nieuwe Insider Preview van Windows 10, build 10525, zijn twee belangrijke nieuwe features toegevoegd. De eerst feature is een visuele aanpassing, gebruikers kunnen een accent kleur kiezen voor apps en de titelbalk, startmenu, taakbalk en Action Center worden vervolgens in de kleur getoond. Dit is een optie die voorheen alleen in Windows Phone aanwezig was maar nu ook zijn weg naar Windows 10 heeft gevonden.

Verder is er een technische aanpassing gedaan waardoor de hoeveelheid werkgeheugen dat elk proces nodig heeft is verminderd. Dit heeft Microsoft voor elkaar gekregen door gebruikt maar niet actief werkgeheugen te comprimeren in plaats van dit op de schijf weg te schrijven. Hierdoor verbruikt de systeemtaak wel meer werkgeheugen. Een bijkomend voordeel is dat Windows 10 hierdoor responsiever is en sneller reageert.

Verder zijn er een aantal kleine aanpassingen doorgevoerd, zo keert de Insider Hub terug en de manier waarop feedback naar Microsoft gestuurd kan worden is verbeterd. Je kan nu ook zien wat voor feedback je in het verleden allemaal gestuurd hebt, ook van de previewversies van voor de lancering. Of Microsoft nog iets gaat doen met gebruikers die vaak goede feedback geven is onduidelijk.

Gebruikers die de previewversie willen installeren dienen de Settings-app (Instellingen) te openen, Update & Security te selecteren, vervolgens Windows Update, dan op Geavanceerde opties klikken en daar kan worden gekozen voor het verkrijgen van Insider Builds. Deze nieuwe previewversie is alleen beschikbaar in de fast ring. Dat betekent dat de previewversie nog niet heel goed is getest en er dus nog fouten in de software kunnen zitten. Ook zijn bepaalde taalbestanden nog niet beschikbaar en moeten sommige apps via de Windows Store worden geüpdatet voordat ze weer goed functioneren.