WhatsApp heeft een nieuwe mijlpaal bereikt van 900 miljoen actieve gebruikers, dit aantal gaat om maandelijkse gebruikers. Dus in totaal zijn er 900 miljoen gebruikers actief geweest met WhatsApp over de periode van één maand. Daarmee groeit de berichtendienst nog steeds gestaag door.

Als de huidige groei doorzet dan kan WhatsApp over ongeveer een half jaar aankondigen dat de berichtendienst 1 miljard actieve gebruikers heeft. Iets wat toch wel knap is want de concurrentie met berichtendiensten is de afgelopen tijd fors toegenomen, ook vanuit moederbedrijf Facebook. Facebook Messenger wordt steeds dominanter en daar zal WhatsApp ongetwijfeld last van hebben.

Jan Koum, de man achter WhatsApp, maakte de mijlpaal op Facebook bekend waarna hij felicitaties ontving van de grote baas, Mark Zuckerberg. Facebook nam in februari van 2014 WhatsApp over voor een gigantisch bedrag van 19 miljard dollar. Veel gebruiker leken toen WhatsApp te willen verlaten en even zag concurrent Telegram zijn gebruikersaantal fors oplopen. Dat bleek echter van korte duur want de meeste gebruikers bleven trouw aan WhatsApp.

WhatsApp maakte in april bekend dat het 800 miljoen actieve gebruikers had en nu vijf maanden later zijn dat er dus 100 miljoen meer. Daarmee ligt het voor de hand dat als de groei doorzet WhatsApp over vijf a zes maanden de mijlpaal van 1 miljard bereikt.