Apple en Google moeten gokapps verwijderen uit applicatiewinkels

Abonneer je gratis op Techzine!

De Nederlandse kansspelautoriteit eist van Apple en Google dat tientallen apps worden verwijderd uit de applicatiewinkels. In de App Store en de Google Play Store zijn verschillende gokapps te vinden waarmee met echt geld kan worden gegokt. Dit is niet toegestaan want de Nederlandse overheid heeft een monopolie op gokken met geld.

In totaal wil de Kansspelautoriteit dat er 51 apps worden verwijderd, het zijn onder meer apps van grote gokbedrijven als Bwin en Unibet. Deze bedrijven zijn ook op de hoogte gesteld en hebben te horen gekregen dat de apps per direct weg moeten, indien er niet wordt voldaan aan de eis van de Kansspelautoriteit dan kan er een boete volgen van maximaal 810.000 euro.

Voorheen waren websites van goksites enorm populair maar de laatste tijd beginnen deze activiteiten zich naar de apps te verplaatsen. De Kansspelautoriteit stelt dat het deze apps niet kan controleren en dat het de consument wil beschermen. Ook is het gokken in Nederland nog niet vrijgegeven en ligt die monopolie nog bij de overheid. Binnenkort moet daar wel verandering in gaan plaatsvinden. Consumenten wordt aangeraden snel hun tegoeden uit de apps te halen omdat deze waarschijnlijk op korte termijn gaan verdwijnen.