2min

Afgelopen november werd Microsoft Teams onthuld. Het platform maakt het mogelijk om binnen een veilige en efficiënte omgeving met elkaar te chatten, documenten te delen en op andere manieren samen te werken. Ondertussen legt Microsoft steeds meer nadruk op de zakelijke dienst, maar voor echt hele grote bedrijven was hij nog niet geschikt.

Daar brengt Microsoft, zo blijkt vandaag, verandering in. Tot nu toe was het voor klanten van Microsoft Teams maximaal mogelijk om 999 gebruikers toe te voegen aan een team. Dat is vrij weinig voor bedrijven die veel groter zijn. Om ook die klanten tegemoet te komen, heeft Microsoft nu een update doorgevoerd waardoor het maximale aantal teamleden nu 2500 bedraagt. Daar vallen ook gastaccounts en reguliere leden onder. Verder geldt er nog altijd een maximum van honderd kanalen per team.

Door deze update door te voeren, hoopt Microsoft beter tegemoet te komen aan bedrijven die overwegen gebruik te maken van Teams. De verandering helpt ook bedrijven die overwegen de overstap naar Microsoft Teams te maken, maar nog twijfelen wegens de ietwat beperkte grootte van teams.

Zakelijke communicatie

Microsoft wil dat zoveel mogelijk gebruikers van Skype for Business overschakelen op Microsoft Teams. Die eerste dienst wordt in de toekomst offline gehaald. Microsoft hoopt natuurlijk een graantje mee te kunnen pikken met de zeer lucratieve markt voor zakelijke communicatie-apps.

Die markt zou tegen 2021 zo’n 22 miljard dollar waard zijn. Microsoft heeft al een significant aandeel van 36,8 procent in handen en hoopt dat zo te kunnen houden. Maar tegelijk is er flink wat concurrentie, bijvoorbeeld vanuit Slack en Facebook.