2min

Tags in dit artikel

Hattrick, één van de meest verslavende webgebaseerde voetbalgames ter wereld, laat deelnemers een eigen voetbalclub managen in een virtuele competitie. Vanwege de enorme belangstelling uit Nederland is de tijd nu rijp voor de Nederlandstalige versie van deze voetbalmanagergame. Hattrick heeft momenteel al meer dan 60.000 actieve deelnemers over de hele wereld, waaronder ruim 1.500 Nederlandse – terwijl duizenden anderen op dit moment op de wachtlijst staan voor een eigen team. Het competitiesysteem beslaat maar liefst 52 verschillende landen en vanaf 1 november 2002 zullen Nederlandse deelnemers zich extra thuis voelen in de Hattrick community. De gratis webgebaseerde game is nu namelijk vertaald in het Nederlands en nodigt voetbalfans uit Nederland en België uit om zich op te geven voor een eigen team en een gooi te doen naar het kampioenschap.

Elke deelnemer beheert een eigen team en neemt alle belangrijke beslissingen die bepalen of het team zal slagen of niet. Als manager leidt de deelnemer het team door de competitie, cupwedstrijden, trainingen en de sportieve en financiële perikelen op de internationale transfermarkt. Het doel is het winnen van het kampioenschap om vervolgens te promoveren naar een hogere divisie. Ultieme beloning? Het als bondscoach managen van het nationale team in de internationale competitie voor landen. Dit is slechts weggelegd voor één speler per land.

"Nederland is een fantastisch voetballand, en we zijn dan ook blij dat we de drempel voor een veel grotere Nederlandse community hebben kunnen verlagen. Als we in Zweden al 30.000 deelnemers hebben, dan weet ik zeker dat we binnenkort ook minstens 30.000 Nederlandse Hattrick teams zullen zien," aldus Johan Gustafson, de president van de Hattrick Community en CEO van Extralives, het bedrijf achter Hattrick. "In deze eerste fase zullen we ongeveer 10.000 nieuwe Nederlandse aanmeldingen toelaten. De teams worden dan verdeeld in de volgorde waarin we de aanmeldingen ontvangen. De volgende grote expansie van de Nederlandse community is vervolgens gepland voor het voorjaar van 2003."

Als je het niet al gedaan hebt, bezoek dan snel de Hattrick website op www.hattrick.org en schrijf je in voor een eigen team!