Abonneer je gratis op Techzine!

IBM heeft voor de website http://www.ibm.com gebruikgemaakt van de TeamSite-software van Interwoven, Inc., de vooraanstaande leverancier van Enterprise Content Management-software (ECM). Op basis van deze software beheert IBM de content voor 120.000 online producten. "ibm.com bestaat uit diverse doelgroepspecifieke portals. IBM wilde de website kunnen laten groeien naar gelang de wensen van klanten en medewerkers", zegt Steve Russo, manager van BT/CIO, de divisie voor geavanceerde e-business-technologie van IBM.

"Interwoven TeamSite, in combinatie met de WebSphere-software van IBM, is wereldwijd inzetbaar en schaalbaar, doordat alle medewerkers hun favoriete tools kunnen gebruiken om content te kunnen toevoegen. Daarnaast zorgt de uitgebreide functionaliteit van Interwoven op het gebied van versiebeheer, previews en het kunnen gebruiken van zowel files als database-content ervoor dat alle medewerkers content kunnen toevoegen."

IBM koos voor Interwoven Content Management vanwege:

  • openheid: Interwoven integreert eenvoudig met IBM WebSphere Suite en DB2
  • schaalbaarheid: Interwoven ondersteunt grote hoeveelheden productpagina’s van duizenden medewerkers uit diverse wereldwijde divisies, die content toevoegen
  • bruikbaarheid: de op XML gebaseerde TeamSite-software biedt medewerkers, ongeacht het niveau van hun technologische kennis, de mogelijkheid om op eenvoudige en intuïtieve wijze content toe te voegen.