Microsoft Teams krijgt diverse AI-functies

Abonneer je gratis op Techzine!

Een jaar geleden lanceerde Microsoft de dienst Teams. De zakelijke berichtenapp heeft volgens het bedrijf nu 200.000 organisaties die gebruik maken van de dienst. Om nog meer klanten te werven, heeft Microsoft vandaag een reeks nieuwe door kunstmatige intelligentie voortgedreven functies onthuld.

Om precies te zijn heeft Microsoft drie nieuwe functies toegevoegd aan Teams. Het gaat om de volgende functies:

  • Automatisch blurren achtergrond in videogesprekken: Microsoft Teams kan nu gebruik maken van kunstmatige intelligentie om de achtergrond van een videogesprek vaag te maken, terwijl jijzelf in focus blijft. Dat zorgt ervoor dat degene met wie je belt in elk geval niets te zien krijgt wat niet voor diens ogen bedoeld is.
  • Automatisch opnemen conferentiegesprekken: Microsoft Teams kan nu automatisch conferentiegesprekken opnemen en transcriberen. Gebruikers kunnen dat transscript op een later moment doorzoeken op bepaalde termen en vervolgens eenvoudig naar dat moment in het gesprek springen.
  • Vertaalfunctie: Door integratie van Microsoft Translator, is het mogelijk om binnen Teams berichten direct te vertalen in het chatvenster.

In een poging om nog meer bedrijven klant te maken, heeft Microsoft verder een samenwerking met diverse OEMs aangekondigd. Zo gaat het samen met Lenovo en HP werken aan de ontwikkeling van systemen die videoconferentiegesprekken met Microsoft Teams mogelijk maken. Verder werkt men samen met Plantronics aan de ontwikkeling van bureautelefoons die direct verbinding maken met Teams.