2min

Poly – de nieuwe naam van Plantronics en Polycom – heeft integraties met diverse diensten van Amazon, Google en Microsoft in een aantal van zijn producten aangekondigd. Het gaat onder meer om IP-telefoons met certificeringen voor Google Voice en headsets met een ingebouwde Amazon Alexa-functie.

De VVX 250-, 3550- en 450 OBi Edition-telefoons zijn volgens Poly zelf de eerste IP-telefoons met certificeringen voor de telefoondienst Google Voice. Dat is het resultaat van een strategische samenwerking tussen Poly en Google Cloud. Klanten van Google Voice kunnen gebruikmaken van de kristalheldere audio van de telefoons en de Polycom Acoustic Fence-technologie, dat ruis verwijderd en echo-vrije gesprekken gegarandeerd.

Amazon

Ook nieuw is de integratie van twee Amazon Web Services (AWS) oplossingen – Amazon Chime en Alexa for Business – met de Trio-conferencetelefoon. Die combinatie moet verbeterde vergaderervaringen voor gebruikers bieden, evenals nieuwe spraakcommando’s om de meetings te managen en apparaten van derde partijen te activeren.

Gebruikers krijgen toegang tot alle Alexa for Business-vaardigheden om vergaderingen te beginnen en te eindigen, en om ruimtes te boeken. Ook krijgen gebruikers toegang tot private vaardigheden voor hun eigen vergaderomgevingen.

De Voyager 4200 UC heeft op zijn beurt een integratie gekregen met Alexa, waardoor werknemers nu toegang krijgen tot hun eigen spraakassistent. Daarmee kunnen vragen beantwoord worden en kan informatie opgevraagd worden.

CCX-serie

Tot slot heeft Poly de nieuwe CCX-serie aangekondigd. Die serie bestaat uit gestroomlijnde bureautelefoons gekoppeld met een Microsoft Teams-oplossing. De CCX 500- en CCX 700-telefoons breiden Teams direct uit naar je bureautelefoon, zodat je telefoontjes, kalender en vergaderingen volledig geïntegreerd zijn in en bereikbaar zijn via het scherm op de telefoon.

De telefoons komen met Polycom HD Voice en een kleuren touch-scherm. De CCX 700 heeft de mogelijkheid om te videobellen met de telefoon via de ingebouwde camera. Daarnaast blijven de twee telefoons Skype for Business ondersteunen.

Poly

Plantronics en Polycom maakten eerder in maart bekend verder te gaan als Poly. Het bedrijf wil zich profileren als de belangrijkste oplossing voor samenwerking in de cloud. Daarbij profiteert het van de audio- en video-expertise van Plantronics en Polycom, en gebruikt het slimme endpoints die UC-platformen met elkaar verbinden.