Veeam voegt nieuwe functies toe aan Nutanix Enterprise Cloud

Abonneer je gratis op Techzine!

Veeam zal een aantal nieuwe functies toevoegen aan de Nutanix Enterprise Cloud. Nutanix wees Veeam eerder namelijk aan als Premier Availability-partner, en die samenwerking werpt nu zijn vruchten af. Veeam levert disaster recovery en back-up oplossingen, die ervoor moeten zorgen dat deze zo kort mogelijk offline zijn en zo weinig mogelijk bestanden verliezen in geval van problemen. 

Veeam brengt haar oplossingen nu ook naar VMware vSphere en Microsoft Hyper-V omgevingen die lopen op Nutanix Enterprise Cloud. Eenvoudig gezegd betekent dit dat de clouddienst voortaan meer garanties kan bieden als het gaat om beschikbaarheid voor haar klanten. Ook moet de data makkelijker te raadplegen zijn binnen de virtuele omgeving. Over het algemeen moet het verlies van data geminimaliseerd worden en de zakelijke risico’s over de gehele infrastructuur beperkt.

Met 24.7.365 availability belooft verder extreem snelle low recovery point objective (PRO) backups met geïntegreerde Nutanix Acropolis Hypervisor (AHV) snapshot-ondersteuning. De recovery time objectives (RVO) voor volledige VM, gebruikersbestanden en applicaties moeten daarnaast snel gaan met Veeam Explorers.

Andere functies

Veeam geeft verder aan dat AHV ondersteund wordt, wat een aantal oplossingen met zich meebrengt. Zo komt er een web-scale architectuur voor de enterprise-class. Zakelijke doelstellingen moeten daardoor makkelijk gehaald worden. Flexibele applicaties en diensten die hoge prestaties leveren worden voortaan namelijk gecombineerd.

Anderzijds belooft Veeam de kosten en complexiteit van oude infrastructuur, virtualisatie en data protectie management te laten afnemen. Nutanix en Veeam zullen daarvoor de IT-efficiëntie laten toenemen met wat ze zelf flexibele, makkelijkere en low-touch management noemen.

Ambitie Veeam

Eerder dit jaar waren we bij het VeeamON-event dat Veeam ieder jaar organiseert. Toen werd al duidelijk dat het bedrijf zich meer en meer richt op de cloud. Niet zo heel gek, aangezien de technologie een stormachtige ontwikkeling doormaakt. Een artikel over de visie van Veeam daarop kun je lezen door hier te klikken.