1 min

DocuSign wil investeren in startups die nieuwe ondertekeningsoplossingen ontwikkelen. Hiervoor richt het investeringsmaatschappij DocuSign Ventures op.

Met de investeringsmaatschappij wil de elektronische handtekening- en agreementtechnologiespecialist meer gaan samenwerken met startups die innovatieve oplossingen ontwikkelen. De samenwerkingen moeten de manier waarop overeenkomsten worden vastgelegd en beheerd veranderen.

Nieuwe oplossingen ontwikkelen

Door nauw samen te werken met innovatieve startups en daarin deel te nemen, wil DocuSign zijn klanten helpen nieuwe oplossingen te identificeren en integreren. Dit omvat technologieën die het proces voorafgaand aan contractondertekening vergemakkelijken, naast de logistiek en handelingen die ontstaan nadat een contract is ondertekend.

Technologieën die voor DocuSign interessant zijn om in te investeren, zijn overeenkomst procesautomatisering en workflows, AI en slimme contracttechnologie, identiteitsverificatie en –beheer, digitale betalingsplatformen en automatiseringstechnologie voor compliance.

Eerste investeringen

DocuSign Ventures heeft inmiddels al in startups geïnvesteerd. Het bedrijf neemt onder meer deel in Snapdocs, BlackBoiler, DataGrail, Pactum, Seal Software en Clause. Deze investeringen hebben volgens de specialist al geleid tot meerdere verbeteringen van het eigen DocuSign Agreement Cloud-platform. Denk hierbij onder andere aan op AI gebaseerde contractanalyses en slimme overeenkomstmogelijkheden.