HTC heeft een nieuwe smartphone gepresenteerd voor de Europese markt, de HTC 10 Evo, een toestel dat al bestond, het toestel werd eerder samen met de Amerikaanse telecomprovider Sprint in de VS op de markt gebracht. De HTC 10 Evo is een toestel dat waterbestendig is en draait op Android 7.0 Nougat.

De HTC 10 Evo is niet de opvolger van de HTC 10, maar een toestel dat daar net onder valt. Zo beschikt dit toestel over een Qualcomm Snapdragon 810-chip, de high-end chip van 2015, terwijl de HTC 10 is voorzien van de high-end chip van 2016. Verder heeft HTC gekozen voor een 5,5 inch scherm met een QHD-resolutie van 2560 x 1440 pixels. Aan de binnenkant is verder nog 3GB aan werkgeheugen te vinden en 32GB aan opslagcapaciteit, welke eventueel nog kan worden uitgebreid met een microSD-kaartje. Aan de achterkant van het toestel is een 16 megapixel camera te vinden met optische beeldstabilisatie, aan de voorzijde is gekozen voor een 8 megapixel camera. Het toestel wordt geleverd met Android 7.0 Nougat en natuurlijk HTC’s eigen Sense-skin.

De meest belangrijke features van deze smartphone is de waterbestendigheid en de adaptive audiotechnologie. Zo heeft de HTC 10 Evo geen koptelefooonaansluiting, maar biedt het geluid via de USB Type-C-aansluiting. HTC levert zogenaamde earbugs mee die zich automatisch aanpassen aan je oor en de audio vervolgens optimaliseren.

De HTC 10 Evo komt beschikbaar in drie kleuren; goud, grijs en zilver, de adviesprijs zal 599 euro bedragen. Het toestel moet komende maand in de Nederlandse en Belgische winkels te vinden zijn.

Lees ook onze review van de HTC 10.