2min

We worden er al bijna een jaar lekker voor gemaakt door Raumfeld, maar nu is het dan eindelijk zover. Vanaf 7 december is er voor alle draadloze speakers van het merk een update beschikbaar die ondersteuning voor Google Cast toevoegt. Dit zorgt voor een behoorlijke uitbreiding van de content die beluisterd kan worden op de speakers.

Eind 2015 kwamen de eerste berichten ons ter ore dat Google Cast – het door Google ontwikkelde streaming protocol – zou worden toegevoegd en in mei van dit jaar was de bèta klaar om getest te worden. Men gaat bij Teufel/Raumfeld overduidelijk niet over een nacht ijs, maar vanaf 7 december is de uitbreiding ook daadwerkelijk beschikbaar voor alle speakers van Raumfeld. Diensten zoals Tidal, Spotify en TuneIn werden al native ondersteund door de speakers, maar nu komen daar nog zo’n 100 diensten bij, waaronder Play Music van Google zelf, Deezer en Qobuz kunnen nu bijvoorbeeld worden gebruikt. In Spotify kun je tegenwoordig kiezen tussen het door Spotify ontwikkelde Connect en Google Cast. De speakers die Google Cast ondersteunen, kunnen worden beheerd vanuit de Google Home-app. Apparaten van verschillende fabrikanten kunnen met elkaar gecombineerd worden.

De steeds bredere ondersteuning van Google Cast is op zich een goede zaak wat ons betreft. Het zorgt voor een standaardisering in de markt, iets waar de eindgebruiker over het algemeen bij gebaat is. Je hoeft nu niet te schakelen tussen protocollen als je van een iOS- naar een Android-apparaat gaat en ook Windows-pc’s, macOS- en Linux-systemen kunnen via de Chrome-browser gebruikmaken van Google Cast.