1 min

AMD gaat komend jaar de concurrentie opzoeken met Intel en lijkt daar op dit moment in te gaan slagen, wel moeten we nog even geduld hebben voordat we een laptop met een Raven Ridge APU kunnen komen, die verschijnen pas in de tweede helft van 2017.

Eerder deze week hield AMD een presentatie van zijn nieuwe Zen-processoren, deze hebben de naam Ryzen gekregen en de eerste modellen verschijnen begin 2017. AMD richt zich in eerste instantie op de desktopmarkt en in het tweede kwartaal is de servermarkt aan de beurt. Nu is ook duidelijk geworden wanneer we de eerste laptops met een Raven Ridge APU kunnen verwachten, deze worden waarschijnlijk gepresenteerd op de Computex want ze verschijnen pas in de tweede helft van 2017.

De CEO van AMD heeft bevestigd dat de APU’s voor laptops nog even op zich laten wachten, eerst gaat AMD de concurrentie aan met Intel op de desktopmarkt en de servermarkt, oftewel de datacenters. Als het in deze eerste twee markten succesvol is zal de druk er vol op komen te staan bij chipgigant Intel.

Wat betreft de laptopmarkt zou AMD in staat moeten zijn om processoren uit te brengen voor de ultrabookmarkt met TDP’s van 15 watt, maar ook wat krachtigere laptop-processoren met een TDP van maximaal 45 watt.