AMD zou in de tweede helft van 2017 klaar zijn om zijn Zen-architectuur uit te rollen naar laptops. Het bedrijf werkt al enige tijd aan de Zen-architectuur processoren, met het idee weer wat marktaandeel terug te winnen op Intel. De bedoeling zou zijn om begin volgend jaar de eerste desktops van Zen-processoren te voorzien en een half jaar later dus de eerste laptops.

Vorige maand vond er een interessante demonstratie plaats van wat AMD kan met zijn nieuwe processor. Toen zette het een Intel Broadwell-E Core i7-6900K processor naar een 8-core Zen-processor en liet ze beiden een Blender render benchmarktest doen. Daarbij deed de Zen het beter dan die van Intel.

De verwachting is dat AMD in januari met specifieker nieuws komt rond de nieuwe Zen-architectuur. Velen gaan er vanuit dat men tijdens de CES-show die dan plaatsvindt, met de eerste releases komt. Intel komt waarschijnlijk ongeveer tegelijk ook met nieuwe processoren op de markt. Met een beetje geluk krijgen we weer een ouderwetse nek-aan-nek strijd tussen AMD en Intel.