2min

Een nieuw lek lijkt te onthullen dat de Samsung Galaxy Note 8 gigantisch wordt. Het apparaat zou maar liefst 0,6 inch groter moeten worden dan dat van de Note 7. Ook zou het scherm meer van de voorkant moeten vullen dan het geval is bij de Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus.

Dit blijkt uit een bericht van de Twitter-pagina SlashLeaks, die een render wist te bemachtigen gebaseerd op de officiële Galaxy Note 8-cases van Olixar. De smartphone lijkt, zoals zakenblad Forbes dat schrijft, een Infinity Display te krijgen, net als de Galaxy S8-toestellen.

Dat komt overeen met de vele geruchten die de afgelopen tijd naar buiten zijn gebracht rond de Galaxy Note 8. Het toestel zou een gigantisch 6,3 inch display krijgen, dat daarmee 0,6 inch groter is dan dat van de Galaxy Note 7. De render laat ook zien dat het scherm net zo langgerekt wordt als dat van de Galaxy S8 en S8 Plus. De schermverhouding lijkt neer te komen op 19,5:9.

Het lijkt een redelijk geloofwaardig verhaal, aangezien Samsung gewoonlijk ongeveer dezelfde technologie integreert in zijn Galaxy Sx en Note-toestellen. Vorige week lekte verder nog informatie uit die erop wijst dat Samsung de vingerafdrukscanner naar de achterkant van de telefoon verplaatst. De techniek om hem onder het scherm te plaatsen is namelijk nog niet klaar.

De verwachting is ook dat de Note 8 meer dan 1.000 dollar gaat kosten, een prijs die nog hoger kan liggen afhankelijk van de marktomstandigheden op het moment van lancering. Gerucht gaat verder dat de smartphone eind augustus gepresenteerd wordt.