2min Devices

Essential Phone komt er “over een paar weken”

Essential Phone komt er “over een paar weken”

De Essential Phone werd met veel bombarie onthuld. De smartphone van Android-oprichter Andy Rubin zou de markt moeten opschudden. Maar het toestel bleek vertraagd. Nu laat Rubin in een e-mail aan klanten weten dat de smartphone er “over een paar weken” komt.

Klanten die een smartphone gereserveerd hadden, kregen een mail toegestuurd van Rubin. Het gaat volgens CNet onderstaand bericht:

Ik wil je persoonlijk bedanken dat je onze eerste telefoon gereserveerd hebt. We werken er hard aan om alles klaar te krijgen en het goede nieuws is dat we op dit moment bij diverse Amerikaanse en internationale providers aan het testen zijn. Je zal misschien ongeduldig worden en je nieuwe Essential Phone in handen willen hebben (en ik ben minstens zo ongeduldig met hem leveren!), maar wees gerust: je krijgt het apparaat over een paar weken thuisgestuurd. Laat ons iets in de tussentijd weten met #thisisessential en laat het team zien dat het verfijnen van de kleinste details en de lange uren die ze werken om hem af te krijgen, het helemaal waard is. Andy

De Essential Phone zou oorspronkelijk in juni al geleverd worden. Het ambitieuze toestel heeft bijna geen schermranden en beschikt over een high-end behuizing van titanium en keramiek. De smartphone heeft een 5,7-inch scherm met resolutie van 2560×1312 en bedekt de hele voorkant. De telefoon heeft verder een Qualcomm Snapdragon 835 processor, werkgeheugen van 4GB en opslagcapaciteit van 128GB. De smartphone kost 699 dollar. Er is ook een speciale variant met 360-camera, die 749 dollar kost.

Essential Phone