2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Apple bracht in september iOS 11 uit. Ondertussen staat de nieuwste versie van het besturingssysteem op meer dan de helft van alle Apple-apparaten die het ondersteunen. Afgezien daarvan laat CEO Tim Cook weten dat de Mac Mini een update gaat krijgen binnenkort.

Eerst echter het aantal installaties van iOS 11. Dat is volgens Mixpanel op steeds meer apparaten gezet. Momenteel heeft 55 procent van alle iPhones en iPads de nieuwste versie van het systeem. iOS 10 zou nog op 39 procent van de apparaten staan. Verder zijn er dus ook nog gebruikers die nog oudere versies gebruiken.

iOS 11 bracht een aantal vernieuwingen naar Apple-gebruikers. Zo heeft assistent Siri een update gekregen en klinkt de stem natuurlijker. Daarnaast is de App Store opnieuw ontworpen en ook het controlepaneel compleet veranderd. Verder zijn er nieuwe bestandformaten voor foto’s en video’s.

Belangrijke rol Mac Mini

Apple heeft ook nog laten weten dat het werkt aan een nieuwe versie van de Mac Mini. De laatste keer dat het apparaat een update ontving, is drie jaar geleden. Dat er zo weinig aandacht voor lijkt te zijn, maakt dat sommige mensen zich afvragen of de minicomputer nog wel een rol speelt in de toekomstplannen van het bedrijf. MacRumors wist de hand te leggen op een mailwisseling die laat zien dat het product gewoon een update zal krijgen.

Een klant vroeg Tim Cook hoe het zit en kreeg een antwoord. Desgevraagd liet Cook weten “ook te houden” van de Mac Mini. “Onze klanten hebben zoveel creatieve en interessante manieren gevonden om de Mac Mini te gebruiken. En ondanks dat dit niet het moment is om details te delen, hebben we wel plannen voor de toekomst om de Mac Mini een belangrijk onderdeel te houden van onze productlijn.”

Ondanks deze woorden vanuit Cook, is het niet de verwachting dat er snel een nieuwe Mini komt. Naar verluidt zou Apple daar op zijn vroegst volgend jaar mee komen. Verder is het enige gerucht dat we erover gehoord hebben, dat het een wat groter apparaat dan de eerdere versies wordt.