2min

Tags in dit artikel

, , ,

De iPhone X ligt vanaf morgen in de winkel. Het toestel brengt een boel vernieuwingen naar het meest high-end toestel van Apple, maar uit een interview blijkt dat de technologiereus het apparaat eigenlijk pas over een jaar had willen uitbrengen.

Dat vertelt Dan Riccio, topman bij Apple, tijdens een interview met de site Mashable. Volgens hem was Apple oorspronkelijk van plan om de telefoon in de loop van 2018 uit te brengen, maar “dankzij een boel hard werk, talent en doorzettingsvermogen konden we hem dit jaar al uitbrengen.”

Geen vingerafdrukscanner

Tijdens het interview gaf Riccio een interessante blik achter de schermen van de ontwikkeling van de eerste OLED-telefoon van Apple. Het blijkt dat Apple al in november 2016 moest beslissen of het nog wel een vingerafdrukscanner in zijn nieuwste toestel wilde integreren. Hoe die keuze uitgepakt heeft weten we nu: de iPhone X heeft er helemaal geen en beschikt enkel over gezichtsherkenning.

Volgens Riccio is er geen moment overwogen om de vingerafdrukscanner aan de achterkant of de zijkant van het toestel in te bouwen. “We hebben geen moment overwogen om een vingerafdrukscanner aan de achterkant of onder het glas of op de zijkant in te bouwen,” aldus Riccio. De keuze werd volgens hem gemaakt omdat het bedrijf echt gelooft in Face ID.

Veranderingen op het laatste moment

Apple had verder geen tijd om op het laatste moment nog veranderingen door te voeren. Dat komt omdat “het programma zo snel ingezet moest worden, dat we het ontwerp heel, heel vroeg moesten vastleggen.” Dat was dus al in november 2016 het geval, waar eerder uit geruchten het beeld ontstond dat het bedrijf pas in augustus definitieve keuzes had gemaakt.

Die keuzes zijn afgelopen september gepresenteerd. Zo heeft de iPhone X een edge-to-edge display, dat geen ruimte overlaat voor een thuisknop en daarmee ook geen vingerafdrukscanner bevat. Het gaat om een OLED-scherm, dat bovenin een uitsparing heeft voor een aantal sensoren die gezichtsherkenning mogelijk maakt.

Het toestel ligt vanaf morgen in de winkel (althans, als het straks op voorraad is).