2min

Tags in dit artikel

, , , , , , ,

Net op tijd voor de lancering van de iPhone X, heeft Microsoft vandaag een update van de OneDrive-app voor iOS-apparaten uitgebracht. De nieuwste versie, 9.6.2, brengt ondersteuning voor de iPhone X en belangrijker nog, ook FaceID, met zich mee.

In september onthulde Apple zijn nieuwe vlaggenschip, een smartphone die de vingerafdrukscanner geheel wegliet in ruil voor gezichtsherkenning. De iPhone X ligt vanaf vandaag in de winkel, maar we lezen op veel websites dat apps vaak nog niet klaar zijn voor het toestel.

Klaar voor de X

Apple heeft met de iPhone X een belangrijk ontwerpelement veranderd. Het scherm van het toestel bedekt nu vrijwel de hele voorkant, op een uitsnede aan de bovenkant na. Daar zitten de sensoren die gezichtsherkenning mogelijk maken, maar aan de zijkanten van die uitsnede zit dus ook een stukje scherm.

Bij veel apps wordt nog niet effectief omgegaan met dat stukje scherm. Gek is dat niet: je kan er bijna niet in kwijt. Hoe dan ook, Microsoft heeft nu ondersteuning voor de nieuwe Apple-telefoon ingebouwd in de nieuwste versie van de app. In dit geval houdt dat vooral in, dat er ondersteuning is voor FaceID. Gebruikte je dus altijd je vingerafdruk om de telefoon te ontgrendelen, is dat bij de nieuwste Apple-telefoon dus je gezicht.

Afgezien daarvan heeft Microsoft nog een paar bugs opgelost. Zo waren er problemen met Microsoft Intune, die nu opgelost zouden moeten zijn. Verder crashte de OneDrive-app in het verleden als je de Copy to OneDrive functie startte, maar ook dat zou tot het verleden moeten behoren. De nieuwe versie van de app is hier te downloaden.