4min

Tags in dit artikel

, ,

De decembermaand is al druk genoeg voor de meeste mensen, daarom is het zaak om wat taken uit te besteden. Het kopen van cadeaus voor je geliefden kan je natuurlijk beter zelf doen, maar de huishoudelijke klusjes kan je het beste uitbesteden. Bijvoorbeeld, stofzuigen, waarom doe je dat nog steeds zelf, terwijl er robots zijn die het voor je kunnen doen? 

Er zijn inmiddels diverse merken die robotstofzuigers ontwikkelen en de prijzen lopen zeer uiteen, van iets meer dan 100 euro tot wel 1000 euro voor een robotstofzuiger. Daar zit natuurlijk ook wel wat verschil in, maar over het algemeen kunnen de meeste robots prima hun primaire taak uitvoeren, namelijk stofzuigen.

De afgelopen jaren is de robotstofzuigermarkt snel de Westerse huizen aan het veroveren, vandaar ook dat we steeds meer Chinese merken voorbij zien komen die hier aandacht voor hebben. In dit artikel zetten we vijf Chinese robotstofzuigers op een rij, omdat die vooral op prijs concurreren en de decembermaand al duur genoeg is.

ILIFE A6 Smart Robotic Vacuum Cleaner

Het eerste model dat we behandelen is de ILIFE A6 Smart Robotic Vacuum Cleaner, een echte alleskunner, die ook in staat is om met hoogteverschillen om te gaan van bijvoorbeeld een vloerkleed. Daarnaast beschikt de robotstofzuiger over twee roterende borstels die goed in de hoeken kunnen komen. Onder de robot zitten borstels die al het vuil naar binnen werken. De stofzuiger kent verschillende standen; automatisch schoonmaken, spot cleaning (een vierkante meter), max mode (volle kracht zuigen), rand schoonmaken (randen van de kamer) en mini-kamer schoonmaken.

Verder wordt de robotstofzuiger geleverd met een unit waarmee je een onzichtbare barriere kan opwerpen zodat de robotstofzuiger op een bepaalde locatie blijft en niet naar een andere kamer toe kan rijden. Natuurlijk beschikt de stofzuiger ook over de nodige sensoren, zodat die niet de trap afrijdt of in volle vaart tegen je meubels en muren aan rijdt. De ILIFE A6 is verkrijgbaar vanaf 196,56 bij Gearbest vanuit een Europees magazijn (Dat betekent dat je geen invoerrechten hoeft te betalen). Met de kortingscode ILIFEA6EU krijg je extra korting op dit model.

ILIFE A4S Smart Robotic Vacuum Cleaner

Deze ILIFE A4S is net als de zojuist besproken ILIFE A6 robotstofzuiger een echte alleskunner, maar is net wat goedkoper dan zijn grote broer. Het verschil zit hem erin dat je bij deze robotstofzuiger geen onzichtbare barriere kan opwerpen omdat die unit niet wordt meegeleverd. Mocht je alle kamers dus prima kunnen afsluiten door de deur dicht te doen en geen hoekjes hebben waar de robotstofzuiger niet mag komen, vanwege speelgoed van kinderen of kabels die over de grond liggen, dan kan je een paar tientjes besparen door voor dit model te gaan. Dit model is namelijk te krijgen vanaf 145,28 euro bij Gearbest vanuit een Europees magazijn. Met de kortingscode A4SEU krijg je extra korting op dit model.

ILIFE V5 Intelligent Robotic Vacuum Cleaner

De ILIFE V5 is robotstofzuiger die meer geschikt is voor het verwijderen van stof op je vloeren. Onder de robotstofzuiger zit dan ook geen borstel die al het vuil naar binnenwerkt, maar een nanofiberdoek waar al het stof in blijft zitten. Dit zorgt ervoor dat de robotstofzuiger vooral goed is in het stofvrij maken van je huis, daarnaast kan je handmatig de nanofiberdoek nat maken om de robot te laten dweilen. Hiermee probeert ILIFE dus als het ware het stofzuigen en dweilen te combineren. Het nadeel van deze robot is wel dat het wat grotere vuil daardoor sneller blijft liggen.

De robotstofzuiger is verkrijgbaar vanaf 102,55 euro bij Gearbest vanuit een Europees magazijn. Met de kortingscode ILIFEV5EU krijg je extra korting op dit model.

Haier XShuai HXS – C3 Robotic Vacuum Cleaner

Een ander Chinees robotmerk is Haier, dit bedrijf ontwikkeld ook robotstofzuigers en dweilrobots, maar zij gaan een paar stappen verder. Deze Haier XShuai HXS C3 beschikt ook over de mogelijkheid om te dweilen middels een microfiber doek, maar beschikt ook over een watertank waardoor de robot zelf de doek nat kan maken en kan dweilen. Dat is een stuk handiger dan met de hand steeds de doek vochtig te moeten maken. Verder beschikken de Haier robots ook over HEPA anti allergeenfilters voor mensen die bijvoorbeeld allergisch zijn voor stof. Ook beschikt de robot over een afvalbak waar grotere stukken vuil in worden opgezogen.

Haier investeert verder veel in gebruiksvriendelijkheid. Zo beschikt de robotstofzuiger over een camera die helpt bij de navigatie, maar je kan de camera ook activeren op je smartphone en zo life meekijken. Verder is er inmiddels integratie toegevoegd met Amazon Alexa, waardoor de robotstofzuiger ook op afstand kan worden ingeschakeld, al kan dit natuurlijk ook met de app.

Deze Haier XShuai HXS C3 robot probeert dus echt het dweilen en stofzuigen te combineren en daarnaast zo gebruiksvriendelijk mogelijk te zijn. Deze robot is verkrijgbaar voor 220,20 euro bij Gearbest vanuit een Europees magazijn. Met de kortingscode HXSC3EU krijg je extra korting op dit model.

Dit artikel is een gesponsorde bijdrage van Gearbest. Meer informatie over Gearbest, levering en verzending van producten is te vinden op deze pagina. De pagina en ondersteuning vanuit Gearbest is ook gewoon in het Nederlands, ondanks dat ze een Chinese webshop zijn.