2min

Tags in dit artikel

, , ,

Vandaag lanceert Fujitsu Siemens een ‘groene’ pc, een milieuvriendelijke computer die al voldoet aan de richtlijnen voor afgifte van lood en halogeen die pas moeten gelden vanaf 2006. The SCENIC S 2, een van de meest geluidsarme PC’s in zijn klasse, bevat onder andere kunststoffen waarin geen vlamvertragers op halogeenbasis zijn verwerkt, heeft energiebesparende functies voor de netvoeding, en is voorzien van een recyclebare behuizing en een milieuvriendelijk moederbord.

De materiaalkeuze voor dit D1382-G Green Mainboard is van essentieel belang. Toepassing van loodvrije en halogeenvrije printplaten en loodvrije soldeermethoden heeft het loodgehalte per moederbord teruggebracht van circa 12 naar minder dan 3 gram. Het resterende lood bevindt zich helemaal in de componenten en de chips. De ecologische benadering wordt gecompleteerd door een productieproces dat is gecertificeerd volgens de eco-audit ISO 14001. Deze certificering vereist een continu streven naar vermindering van de milieubelasting.

Het moederbord van de SCENIC S 2 Green PC heeft nog meer milieuvriendelijke eigenschappen. De functie Thermal Management voorkomt bijvoorbeeld dat er onnodig geluid wordt geproduceerd door de CPU en de ventilatoren. Deze draaien alleen op volle snelheid als de temperatuur van de processor aanzienlijk stijgt. Op momenten dat de CPU weinig belast wordt, zijn de ventilatoren zelfs geheel uitgeschakeld. Verder voorkomt de HDD silent mode onnodige geluiden van de harde schijf. De functie IA-PC (opslaan in RAM) vermindert het stroomverbruik wanneer de PC standby is tot slechts 5 watt. Als de PC wordt aangezet, keert deze binnen enkele seconden terug naar de exacte status waarin hij werd uitgezet, zonder een tijdrovend opstartproces. Dit maakt het de moeite waard om de computer ook tijdens korte pauzes uit te schakelen. Het gebruik van de Intel 845G chipset betekent dat grafische mogelijkheden, audio en LAN al in het moederbord zijn geïntegreerd. Dit maakt de milieuonvriendelijke toepassing van aanvullende kaarten met lood en halogeen overbodig.

Met de ergonomische en milieuvriendelijke SCENIC S 2 Green PC stelt Fujitsu Siemens een nieuwe norm voor de moderne netwerkomgeving. Het compacte, ruimtebesparende, stille en krachtige apparaat is de ideale PC voor client/server-omgevingen in middelgrote en grote bedrijven die waarde hechten aan milieuvriendelijke producten. De SCENIC S 2 presteert met name indrukwekkend op de belangrijke terreinen van betrouwbaarheid, flexibiliteit, beveiliging en lage onderhoudskosten. Ook het innovatieve ontwerp stelt een nieuwe norm voor een milieuvriendelijke toekomst.

Fujitsu Siemens Computers hecht grote waarde aan de milieuvriendelijkheid van haar producten. Deze bedrijfsstrategie richt zich op de gehele levenscyclus van de producten, van ontwikkeling tot materiaalkeuze, van fabricage tot en met recycling. De ‘groene PC’ is de nieuwste stap in een beleid dat al verscheidene jaren wordt gehanteerd. Het apparaat voldoet ruimschoots aan de criteria zoals gedefinieerd voor het Duitse milieukeurmerk Blauer Engel en het Scandinavische keurmerk Svanen. De langdurige betrokkenheid van Fujitsu Siemens wordt geïllustreerd door het feit dat het bedrijf acht jaar geleden als eerste PC-producent het Blauer Engel-keurmerk verwierf.