2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Packard Bell, de consumentendivisie van NEC Computers Nederland, introduceert een computer onder de naam Packard Bell & Disney Pack. Deze computer, met veel extra’s voor kinderen, wordt onder andere standaard geleverd met een kindvriendelijk en spatwaterdicht Disney-kindertoetsenbord, een muis speciaal ontworpen voor de kinderhand en een tekenpallet.

Uit recent onderzoek van het Packard Bell European Institute of Home Computing blijkt, dat creativiteit positief wordt beïnvloed door computergebruik. Met de introductie van de Packard Bell & Disney Pack wil Packard Bell hierop inspelen en de computer nog toegankelijker maken voor het hele gezin. Het speciaal ontworpen kindertoetsenbord, de kindermuis en het tekenpallet zorgen ervoor dat kinderen van alle leeftijden de computer op een leerzame en speelse wijze kunnen ontdekken. Met het uitgebreide bijgeleverde softwarepakket, inclusief vele extra Disney-titels, wordt dit nog eenvoudiger. Zo kunnen kinderen Disney Magic Artist DeLuxe in combinatie met het tekenpallet gebruiken om favoriete Disney-figuren te tekenen, maar oudere gezinsleden kunnen er ook hun fotobewerkingen mee uitvoeren.

De Packard Bell & Disney Pack bestaat uit een iMedia-computer, twee DVD-films (102 Dalmatiërs en Tarzan & Jane), een uitgebreid softwarepakket bestaande uit het tekenprogramma Disney’s Magic Artist DeLuxe 3, en Disney-spelletjes als Lilo & Stitch, Peter Pan, Monsters & Co en Winnie de Poeh. Voorts een tekenpallet, een extra kindertoetsenbord, een extra kindermuis, een muismat en meer.

iMedia-computer
De computer, model iMedia, beschikt over een Intel Pentium 4-processor 2.5 GHz, een 17-inch monitor en een opslagcapaciteit van 80 GB. De DVD-rom kan dankzij de tv-aansluiting ook worden gebruikt als DVD-speler. Het bekijken en bewerken van video wordt eenvoudig met de nVidia GeForce 2 MX 440-videokaart met 64 MB DDR-geheugen. Ook is de computer voorzien van een subwoofer-speakerset die aan de monitor kan worden bevestigd, maar ook los naast de monitor kan worden geplaatst.

Prijs en beschikbaarheid
De Packard Bell & Disney Pack is beschikbaar via het retailkanaal van Packard Bell. Deelnemende winkels zijn te vinden op http://www.packardbell.nl De prijs bedraagt 1599,= euro inclusief BTW.