2min Devices

FBI: Hackers moeten Irak met rust laten

FBI: Hackers moeten Irak met rust latenDe FBI heeft Amerikaanse hackers opgeroepen geen cyberaanvallen te richten op Iraakse doelen. De federale politie waarschuwt dat vaderlandslievend hacken een misdaad is en zelfs een averechtse uitwerking kan hebben. In het verleden hebben hackers hun politieke woede dikwijls geuit middels een virtuele oorlog. Websites die openlijk hun steun betuigen voor de Palestijnse intifada en Osama bin Laden zijn meerdere malen beklad.

Volgens de FBI blijkt uit onderzoek dat stijgende internationale spanningen in toenemende mate zichtbaar zijn in de online wereld door een stijging in cyberactiviteiten zoals denial of service aanvallen en het bekladden van websites. De FBI waarschuwt Amerikaanse hackers die overwegen het heft in eigen handen te nemen dat hacken strafbaar blijft. "Ongeacht de motivatie, herhaalt het National Infrastructure Protection Center (NIPC) dat zulke activiteiten illegaal en strafbaar zijn."

Bovendien vreest de FBI dat een virus dat tot doel heeft toe te slaan in Irak meer schade kan aanrichten in de VS dan in Irak. Slechts 12.000 van de 23,5 miljoen inwoners van Irak zijn verbonden met internet. De meeste computers die gevoelige informatie bevatten zijn stand-alone apparaten en niet verbonden met het internet. De Verenigde Staten is veel afhankelijker van verbonden computersystemen en loopt dan ook veel meer risico bij een cyberaanval.