1 min

Computerfabrikanten zoals Fujitsu-Siemens en Medion zien weinig succes in een Windows zonder mediaspeler zoals die door de Europese Commissie is opgelegd aan Microsoft. Het plan van de Europese Commissie om concurrenten van Microsoft de kans te bieden om hun afspeelsoftware eerlijker aan de man te brengen, lijkt toch te mislukken.

Een woordvoerster van Fujitsu-Siemens zei in een gesprek met de ‘Financial Times’; "Natuurlijk kunnen wij leveren maar niemand vraagt ons naar een Windows zonder mediaspeler". Medion laat ook weten dat er momenteel nog geen enkele vraag is naar de afgeslankte versie van Windows. Daarnaast zegt Medion dat er weinig vraag zal zijn voor computers die geen enkel multimediabestand kunnen afspelen en omdat ze haar computers altijd willen leveren met de grootst mogelijke functionaliteit, ziet ook Medion hier niet veel in.

Ook Dell en Hewlett-Packard bieden momenteel ook geen enkele mogelijkheid om ‘Windows Light’ bij een van hun computersystemen te bestellen. Al beschikken deze bedrijven ook al sinds 19 januari over deze versie van Windows.

Van die eerlijkere concurrentie zal dus wel weinig komen, want de computerfabrikanten verantwoordelijk zijn voor ongeveer 80 procent van alle verkochte exemplaren van Windows. En aangezien zij geen afgeslankte windows op hun computers zetten, blijft er nog weinig over.