1 min

Tags in dit artikel

,

Een aantal wetenschappers uit Amerika hebben en niet alledaagse camera ontwikkeld. De wetenschappers gebruiken gemanipuleerde darmbacteriën en wisten daarmee een camera te maken die maarliefst 15,5 miljoen pixels kwijt kan op één vierkante centimeter

De bacterie waar de wetenschappers gebruik van maken is de E. Coli bacterie. Het was al bekend dat deze bacterie, die in de darmen van warmbloedige dieren voorkomt, kan leiden tot vervelende ziektes, maar de bacterie blijkt nu te gebruiken in een camera.

De wetenschappers moesten de bacterie wel een beetje modificeren en er de genen van blauwgroene algen aan geven. Deze laatste organismen doen aan fotosynthese en het combineren van deze twee leidt ertoe dat dat de bacterie een chemische stof donker kan laten worden als he er met een rood licht op schijnt.

Door heel veel van deze bacteriën bij elkaar te plaatsen in een ‘bedje’ heb je dus een basis voor een camera met een enorm hoge resolutie.
Een sluitertijd van enkele seconden zit er helaas niet in met deze camera, want de bacteriën doen er ruim vier uur over om de foto te maken!

Wij bedanken Superb1g voor het insturen van deze tip!