De BitDefender ‘CrashAndWin’ wedstrijd die Linux gebruikers van overal ter wereld liet vechten tegen de allernieuwste en belangrijkste beveiligingsoftware van BitDefender, is officieel beëindigd en de winnaars zijn bekend.

De eerste prijs, bestaande uit 1.024 flesjes, of ‘1K’ bier, ging naar Dino Dragovic uit Kroatië, die er in slaagde de meest reproduceerbare bugs te ontdekken in de toegestane tijd. Veel mensen vroegen zich tijdens de duur van de wedstrijd af of BitDefender Labs de biertjes ook aan de deur van de winnaar af zou leveren en dat doet het bedrijf ook. Het maakt van de gelegenheid ook gebruik om in Zagreb, de hoofdstad van Kroatië, de resultaten en het verloop van de wedstrijd te presenteren.

Naast een iPod en een docking station die Dragovic eveneens zal ontvangen als dank voor zijn inspanningen, wordt hij in de komende maanden in Roemenië verwacht om de favoriete plekjes van Graaf Dracula te ontdekken en om de BitDefender ontwikkelaars te ontmoeten.
De tweede en derde plaats in de wedstrijd eindigden op een gelijk puntenaantal, dus de definitieve top 3 van BitDefender beta testers ziet er als volgt uit:

1e plaats
Dino Dragovic
1k bier, iPod met dockingstation en een reis naar Roemenië

2e plaats
Andreas Roedl (VS) en Ben Galliart (VS)
iPod met dockingstation

3e plaats
Siao Tan (Maleisië) en Karl Lattimer (VK)
iPod

BitDefender Labs liet bij monde van Alexandru Balan weten zeer verguld te zijn met het verloop van de wedstrijd. "Ik ben zeer tevreden over de verloop van deze campagne, dus u kunt nog grotere en gekkere dingen van ons in de toekomst verwachten. Het voorspelt veel goeds voor onze toekomstige samenwerking met de *NIX community in het algemeen," aldus Alexandru Balan.