Inleiding, installatie en set-up

Softwin heeft een tijdje geleden versie 10 van BitDefender uitgebracht. In deze review zullen we alle functies van dit programma bespreken en daarna de ijzersterke conclusie vellen. Voor bestaande gebruikers van BitDefender Internet Security 9 kan deze review extra handig zijn, bijvoorbeeld of deze versie upgradewaardig is of niet.

Installatie & set-up


De installatie van BitDefender Internet Security v10 verliep soepel en snel. Het programma heeft zich binnen enkele minuten geïnstalleerd en vraagt tijdens dit proces niet te veel van de computer. Wel moest, in tegen stelling tot zijn concurrenten, de computer opnieuw opgestart worden.

Zodra de installatie is voltooid lanceert zich een kleine wizard waarin ons gevraagd wordt de licentiesleutel in te vullen en ons te registreren voor technische hulp. Helaas was er tijdens deze wizard een slordigheid die betrekking had op de Nederlandse taal. Er was 1 regel weggevallen in de eerste stap waardoor het onduidelijk was waarvoor die knop diende. Geen groot probleem, maar het zou toch opgelost moeten worden.

Nadat de installatiewizard geweest was kwam er nog een wizard opdagen. Ditmaal ging het om een firewall wizard. Deze configureert automatisch de standaard browser en mailclient en vraagt de gebruiker een netwerkprofiel aan te maken. Hierin worden alle regels voor programma’s opgeslagen en bijgehouden voor één specifiek netwerk.

Na de installatie update het programma standaard en voert het nog een uitgebreide scan uit. Dit lijkt slim maar dat is het absoluut niet. De scan zou juist vóór de installatie moeten worden uitgevoerd omdat malware dan al opgeruimd wordt en er niet voor kan zorgen dat BitDefender problemen ondervindt tijdens de installatie.