Legt de telefooncel het af tegen de mobiele telefoon? KPN wil dit onderzoeken door de consument verschillende kortingen aan te bieden.

Door mensen in het zuiden des lands, en met name de Carnavalvierders, kortingen aan te bieden in de telefooncellen, wil KPN onderzoeken of deze bron van inkomsten nog genoeg potentie biedt. Het aantal telefooncellen nam elk jaar af, terwijl het aantal mobiele telefoons toenam. Eind 1999 waren er nog 14.400 cellen, eind 2005 waren dit er nog slechts 4.731. Ondanks deze afname vervult de telefooncel nog steeds een belangrijke plaats voor sommige mensen.

Tijdens het carnaval kan je met 50 procent korting bellen in de volgende steden in Noord-Brabant: Eindhoven, Helmond, Oss, ‘s-Hertogenbosch, Tilburg en Veghel. In Limburg is het mogelijk om te bellen met 30 procent korting in Maastricht, Heerlen, Geleen, Sittard, Roermond, Kerkrade, Weert, Venlo en Venray. Dit geldt ook voor mobiele nummers, maar niet voor buitenlandse en 0900 nummers.

In de telefooncellen kan betaald worden met muntjes, een chipkaart of een belkaart van KPN. Er zijn 357 centrales die te herkennen zijn aan een opvallende sticker.