2min

Tags in dit artikel

, , ,

HTC Vive laat aan Techzine weten over de Vive Pro 2.0 Kit, die commerciële gebruikers virtual reality (VR)-ervaringen laat ontwikkelen. De set moet tot zijn recht komen vanwege de 1440 x 1600 pixels per oog (2880 x 1600 gecombineerd), hi-res audio, meer comfort en het tracking gebied (minimaal 2m x 1,5, maximaal 6m x 6m). Daarnaast kan de Vive Pro eenvoudig achter de firewall van de bedrijf geïmplementeerd worden.

Dankzij de resolutie moet de headset meer diepgang bieden, terwijl de helderheid zorgt voor de levensechte ervaring van tekst en beeld. De Vive Pro beschikt ook over geïntegreerde headphones met een ingebouwde versterker. Het resulteert in een hi-res gecertificeerde headset en een hi-res gecertificeerde headphone. Ook heeft HTC aandacht besteed aan het verbeteren van de ergonomie, zodat het draagcomfort bij langdurig gebruik gegarandeerd is.

De Vive Pro 2.0 Kit bestaat uit de headset, SteamVR tracking 2.0, twee basisstations en twee controllers. De out-of-the-box werkruimte is 6 x 6 meter en biedt ondersteuning tot 10 x 10 meter met meerdere basisstations. HTC Vive maakt op een later moment de individuele basisstations beschikbaar.

Vive Enterprise Advantage

Om zowel kleine als grote organisaties de mogelijkheid te bieden VR-oplossingen te gebruiken, biedt Vive Enterprise Advantage professional services commerciële licenties en support- en serviceprogramma’s voor de Vive Pro. Elk programma omvat aankoopbescherming met op maat gemaakte hardwaregarantie, beperkte downtime, ondersteuning en geavanceerde mogelijkheden voor apparaatbeheer. De enterprise beheeroplossing van Vive Pro biedt bedrijven de flexibiliteit en controle om Vive-implementaties en -updates eenvoudiger en veilig te beheren.

Voor de Vive Pro 2.0 Kit geldt een adviesprijs van 1.399 euro. Enterprise Advantage kost 185 euro (exclusief btw). Daarvoor krijgt de gebruiker ondersteuning via telefoon, online chat en e-mail, onsite customer pick up & return en twee jaar commerciële garantie voor de headset en gekwalificeerde accessoires.