HTC heeft een zakelijke variant van zijn virtual reality bril geïntroduceerd, het gaat om exact dezelfde bril als de consumentenversie, maar HTC levert voor een meerprijs extra ondersteuning en bedrijven krijgen de mogelijkheid om meer dan één bril bestellen.

Met de HTC Vive Business Edition mikt het bedrijf op de zakelijke markt en probeert het bedrijven warm te krijgen voor virtual reality. De eerste hardware is er nu en nu moeten de bedrijven ontwikkelaars zien te motiveren om toepassingen te gaan bouwen voor virtual reality. Met dit zakelijke aanbod maakt HTC een goede start.

Om te beginnen is de verkoop niet gelimiteerd tot één unit, maar kunnen bedrijven tientallen exemplaren tegelijk bestellen. Daarnaast krijgen ze ondersteuning van een speciale helpdesk en 12 maanden garantie. De inhoud van de doos is verder identiek, naast de Vive headset levert HTC twee controllers, twee basisstations, een 3-in-1-kabel en vier gezichtskussentjes mee. De consumentenversie gaat over de toonbank voor 899 euro en de zakelijke variant kost 1080 euro.

De HTC Vive Business Edition is op dit moment alleen verkrijgbaar in de Verenigde Staten, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.