1 min

Tags in dit artikel

,

Volgens anonieme bronnen gaat Sony binnenkort haar eigen Ultra Mobile PC, oftewel UMPC op de markt brengen. Opmerkelijke aan de machine is dat het een volledige versie van Windows XP Pro zou draaien.


De nieuwe machine van Sony zou de naam Vaio UX meekrijgen. In tegenstelling tot de andere UMPC’s heeft de UX een QWERTY toetsenbord dat verschijnt als het scherm omhoog geschoven wordt. Het schermpje zelf heeft overigens een beelddiagionaal van 7 inch en is tevens een touchscreen. Aan beiden zijden van het apparaatje zijn camera’s voorzien, zodat er foto’s gemaakt kunnen worden, maar er ook met een webcam gechat kan worden.


Meest opvallende qua aansluitingen is toch wel de HDMI poort, die voor de overdracht van hoge kwaliteit videobeelden moet gaan zorgen. Behalve de HDMI poort is er ook een VGA connector een FireWire poort en, naar wat lijkt, digitale audiopoorten. Volgens de afbeeldingen is er ook een dockingstation, waarop twee USB poorten, een ethernet en een seriële poort zitten. Qua connectiviteit zou het apparaat om kunnen gaan met Wi-Fi, Bluetooth en 3G.

In de behuizing gaat een Core Solo van Intel schuil en om het geheel te beveiligen is er ook nog een biometrische sensor ingebouwd. Als de bronnen gelijk krijgen dan zal Sony het apparaat op 16 mei introduceren.