min

Tags in dit artikel

, , ,

Eerder was te lezen op Techzine dat de KPN prepaid kaarten niet meer werden verkocht in meer dan 5.000 winkels. Dit is nu voorbij, het geschil tussen de distributeurs Alphyra, PayBase en KPN is geheel opgelost. De kaarten zullen weer in de winkels verkrijgbaar zijn. Dit heeft Alphyra gezegd.

De boycot ontstond door de leveringsvoorwaarden, KPN leverde de distributeurs op krediet kreeg achteraf betaald. Volgens de genoemde distributeurs zou het telecombedrijf de leveringsvoorwaarden zelf hebben gewijzigd zonder overleg en door de veranderingen zouden de marges die er waren te klein worden.

Volgens KPN is het niet alleen aan hen, want de distributeurs zouden een verhoging van het krediet hebben gevraagd. Nu is er een afspraak gemaakt dat de grotere winkelketens direct aan KPN betalen voor de prepaid kaarten, zodat KPN niet eerst op hun geld moet wachten omdat dat bij de distributeurs ligt. De distributeurs krijgen een deel van die inkomsten, er is niet gemeld of de winkelketens zelf berekenen hoeveel ze aan KPN en de distributeurs moeten betalen, of dat KPN dat deel betaald.