1 min Devices

300GB Holografische CD’s vanaf deze week

Blu-Ray en HD DVD hebben nog maar net hun intrede gedaan en de opvolger staat al op de drempel. Er werd al langer gewerkt aan holografische discs met een ongelooflijk hoge opslagcapaciteit, maar er is nog nooit niets concreets getoond. Hier zal Hitachi-Maxell in de loop van deze week verandering in brengen.

300GB Holografische CD’s vanaf deze weekHitachi-Maxell plant deze week een bijeenkomst waar het haar nieuwe 300GB holografische schijfjes gaat introduceren aan het grote publiek. Deze discs kunnen beschreven worden met data bij een snelheid van 20MB/s. Helaas zijn hier ook heel wat kosten aan verbonden, enkel de disc zal tussen 100 en 125 dollar kosten. Uiteraard heb je ook nog een speciale optische drive nodig die kan omgaan met deze schijfjes, deze maakt je zo’n 15.000 dollar armer!

Tegen 2008 verwacht het bedrijf InPhase met een tweede generatie holografische discs te komen. Het betreft hier 800GB herschrijfbare schijfjes met en overdrachtssnelheid van 10MB/s. Het bedrijft plant de opslagcapaciteit uit te breiden tot 1,6TB tegen 2010.

Bron:Gadgets.QJ