2min

Tags in dit artikel

, , ,

Een nieuwe technologie, waarmee men in staat is om zonder pardon onder andermans kledij te kijken, is in aantocht. Jammergenoeg wordt deze technologie puur ontwikkeld voor beveiligingsdoeleinden.

Researchers van het Northrop-Grumman Space Technology hebben lange tijd gewerkt aan de kleine camera’s die dit kunnen. Ze zullen gebruikt gaan worden voor het opsporen van wapens en andere gevaarlijke objecten op bijvoorbeeld internationale vliegvelden. De technologie wordt in de vaktermen ook wel ”passive millimeter-wave” genoemd (kortweg PMMW), deze technologie wordt reeds gebruikt om door hevige bewolking heen te kijken op regenachtige dagen.

Een korte en technologische beschrijving van PMMW:

Quote:

PMMW involves very-high-frequency amplifiers running at frequencies up to 300 gigahertz and detectors capable of sensing and processing picowatt power levels. Operating at these frequencies required the use of indium-phosphide (InP) technology with 75- and 35-nanometer features sizes, as well as lenses and detectors capable of processing millimeter-wavelength radiation, according to the organizers.

Momenteel is de technologie nog in de kinderfase, de camera levert dan ook alleen grijze beelden van slechte kwaliteit op. Momenteel is men hard bezig de kwaliteit te verfijnen, zodat het ook daadwerkelijk in de praktijk toegepast kan gaan worden.

Het oogverblindende resultaat

Leuk om op te merken is dat deze verschijning ook al eens is voorgekomen in een film. In de Sci-Fi film Total Recal wordt Arnold Schwarznegger op een bepaald moment ook ‘gescreened’ op deze manier.

Meer informatie hierover zal beschikbaar komen in februari 2007 op de International Solid-State Circuits Conference ( ISSCC ).